Print this page

SUBVENCIJONIRANA VOZOVNICA ZA LETO 2021/22

OBVESTILO NAŠIM DIJAKOM IN ŠTUDENTOM

 

Ministrstvo za infrastrukturo v skladu s premembami Zakona o prevozih v cestnem prometu (Ur. List RS 109/21) pripravlja spremembe sistema subvencioniranih vozovnic. Za dijake, študente in udeležence izobraževanja odraslih so pripravljene poenostavitve sistema subvencioniranih vozovnic in bistveno bolj ugodne vozovnice kot doslej.

Upravičenci bodo imeli za potovanja na medkrajevnih prevozih z vlakom in avtobusom na voljo mesečno vozovnico Slovenija, in vozovnico za 10 voženj na mesec (mesečno in letno). Tako kot doslej bodo lahko uveljavili pravico do subvencionirane vozovnice v mestnem prometu ali kombinirane mestne vozovnice. S takšno rešitvijo se bodo vsi, ki poleg relacije od doma do šole potrebujejo tudi druge relacije zaradi opravljanja praktičnega izobraževanja, bivanja na več naslovih, popoldanskih aktivnostih ali izletov čez vikend, vozili z mesečno ali letno vozovnico. Letna vozovnica bo za dijake veljala od 1. septembra do 31. avgusta in za študente od 1. oktobra do 30. septembra.

Ukinjajo se polletne vozovnice.

Vsi upravičenci bodo lahko opravili nakup mesečne subvencionirane vozovnice tudi za meseca julij in avgust . Poletnih brezplačnih vozovnic ne bo več.

Registrirani športniki bodo svoje pravice do vozovnice Slovenija uveljavljali z nakupom vozovnice M10.

Cene vozovnic:

  • cena mesečne vozovnice Slovenija je 25 evrov,
  • cena letne vozovnice Slovenija je 200 evrov,
  • cena mesečne vozovnice M10 je 20 evrov,
  • cena letne vozovnice M10 je 160,00 evrov.

Začetek prodaje za novo šolsko leto bo 25. avgusta.

 

Lep pozdrav,

FS PREVOZI

Read 1050 times